Branitelji dobili novo obećanje o stambenom zbrinjavanju

Foto: sduosz.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon dogovora, obećanja i prošlotjednog prosvjeda branitelja zbog neriješenih stambenih pitanja, u Knin je jučer, za kada su branitelji najavili novi prosvjed, stigao i predstojnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar. On je zajedno sa suradnicima razgovarao s braniteljima koje je uvjeravao da će stambeni problemi biti riješeni.

Nakon višesatnih pojedinačnih razgovora s braniteljima Nikola Mažar rekao je kako se radi o uglavnom složenim slučajevima, koje će unatoč svemu nastojati što prije riješiti.

Osim pojedinačnih slučajeva Državni ured za stambeno zbrinjavanje pomoći će i u rješavanju problema s uporabnom dozvolom za zgradu u Senjaku čijih 80 stanova čeka svoje stanare već sedam godina.

tomislav-colak-knin

Podsjetimo, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik uputila je poziv braniteljima da se jave sa svim stambenim problemima koje imaju i do sada im se javilo 62 branitelja sa područja Knina. Svi oni imaju 14 različitih stambenih problema, od stambenog zbrinjavanja, darovnica, donacije građevinskog materijala do obnove objekata.

– Vjerujem da to nije konačna brojka i da nam se još nisu javili svi hrvatski branitelji koji već desetke godina nisu stigli na red u rješavanju stambenih problema, što im je obećano još nakon Oluje uz poziv predsjednika Tuđmana da se dosele u Knin. Veliki dio problema je zapeo isklučivo na papirologiji i nije nužno graditi nove stanove za branitelje, kazao je za Šibenski portal Tomislav Čolak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: