Ako ste blizu Knina, posjetite Dan škole dr. Franje Tuđmana. Pripremili su zanimljiv program

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana u Kninu danas slavi Dan škole. Tim povodom članovi Ekološke udruge ‘Krka’ u 9 sati održat će radionicu izrade kutija za prikupljanje plastičnih čepova, Sajam recikliranih proizvoda počinje u 10 sati, a u 12 sati Šime Strikoman snimit će milenijsku fotogradiju.

Eko udruga ‘Krka’ partner je škole na projektu ‘Znanje usvajajmo – okoliš sačuvajmo’, pa će s učenicima izrađivati kutije za plastične čepove, koje će kasnije podijeliti gradskim ustanovama s ciljem sudjelovanja što većeg broja ljudi u humanitarnoj akciji. Podsjetimo, prikupljeni čepovi šalju se u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Varaždin koja čepove prodaje tvrtkama koje se bave reciklažom, a  od prikupljenih sredstava kupuju skupe ljekove svojim korisnicima.

Za Sajam recikliranih proizvoda učenici su pripremili brojne proizvode koristeći stare materijale i tehnike recikliranja, a dva sata kasnije Strikoman će s učenicima snimiti milenijsku fotografiju uz tehničku pomoć Javne vatrogasne postrojbe Knin.

Inače, projekt ‘Znanje usvajajmo – okoliš sačuvajmo’ sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Knin, Općina Kistanje, Erste banka i Bikarac. Partneri na projektu su i udruga ‘Čarobni svijet’ te OŠ Kistanje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: