HVIDR-a prijavila projekt ugradnje lifta za nepokretne osobe na gradskoj plaži

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Jednakost za sve’ naziv je projekta kojeg je, uz pomoć stručnih službi Grada Vodica, vodička HVIDR-a, prijavila na natječaju Ministarstva branitelja, a čiji je cilj psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Prijavljenim projektom, vrijednim nešto više od 280 tisuća kuna, želi se jedan dio gradske plaže prilagoditi potrebama invalida, i to ugradnjom lifta za spuštanje u more nepokretnih osoba.

 

UGRADNJA LIFTA NA GRADSKOJ PLAŽIhvidra

 

Naime, iako vodička gradska plaža ima napravljen ulaz u more za hendikepirane osobe, on se može koristiti isključivo uz pomoć kolica koja su skupo pomagalo i slana ih voda jako oštećuje, a ugradnjom lifta te osiguranjem parkinga, ne bi profitirali samo ratni vojni invalidi, već i ostale hendikepira osobe. Valja istaknuti i kako je u sklopu ovog projekta predviđeno i pružanje organizirane stručne usluge fizioterapeuta, tri puta tjedno u trajanju od 120 minuta, za četiri invalidne osobe.

Na natječaj Ministarstva branitelja, u suradnji Košarkaškog kluba invalida Vodice i Grada Vodice, prijavljen je i projekt naziva ‘Sportom protiv društvene isključenosti’. Riječ je o projektu vrijednom 304 tisuća kuna kojim se želi poboljšati psihičko i fizičko zdravlje hrvatskih branitelja s invaliditetom, i to kroz razvoj sportsko – rekreativnih aktivnosti.

 

SPORTOM PROTIV DRUŠTVENE ISKLJUČENOSTI

 

Projekt obuhvaća organiziranje natjecanja jednog kola nacionalne lige Košarke u kolicima u Vodicama, te sudjelovanje vodičkog Košarkaškog kluba invalida na drugim natjecanjima u Hrvatskoj, kao i organiziranje međunarodnog turnira u Vodicama na kojem će sudjelovati najmanje tridesetak osoba s invaliditetom, među kojima su većina branitelji s invaliditetom i hrvatski ratni vojni invalidi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.