FOTO: Pogledajte kako će izgledati pirovačka plaža Starine

Projekt uređenja plaže ‘Starine’ napokon ide dalje. Gotovo je idejno rješenje danas divlje, a sutra buduće atraktivne moderne plaže.

pirovac_plaza_starine1

– Nakon više od pedeset godina bavljenja turizmom konačno smo dobili i cjelovito idejno rješenje uređenja plaže ‘Starine’  kao osnovnog pirovačkog turističkog resursa. Iako su privatni iznajmljivači godinama značajno ulagali u svoje objekte, prečesto nisu bili konkurentni zbog plaže koja nije nudila gotovo nikakav sadržaj. Odluka o početku realizacije ovog projekta donesena je odmah  na prvoj sjednici turističkog vijeća –kazao je Ivan Gulam načelnik općine Pirovac i novi predsjednik turističkog vijeća Općine. Podsjetimo, općina je u međuvremenu izradila i  geodetsku podlogu, a  sada kreću pripreme za apliciranje projekta na fondove.

pirovac_plaza_starine3

pirovac_plaza_starine

-Ulaganja u plažu ‘Starine’ su doista prioritetna jer s obzirom na dosadašnje stanje ni ne zaslužuje epitet plaže. Tematskim uređenjem tog prostora rasteretit će se i plaža ‘Lolić’ i njen nosivi kapacitet. Konačnim uređenjem želimo plažu ‘Lolić’ brendirati kao urbanu plažu koja će cjelokupnim dnevnim i večernjim programom biti okrenuta mlađoj populaciji. Uređena plaža ‘Starine’ bila bi tzv. ‘relax zone’ i programom i sadržajem usmjerena više na obitelji s djecom i starijoj populaciji- zaključuje Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.