FOTO: Održani Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

I ove godine, osmi put, Zajednica Hrvata BiH Šibensko-kninske županije organizirala je Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine s ciljem obogaćivanja kulturnog života županije i povezivanja hrvatskog naroda.

bih222

Skup i svečana večera održali su se u Vodicama dana 8.11.2014. godine u prepunom hotelu Olimpiya uz nazočnost 450 članova i uzvanika s nastupom Duška Kuliša, te HKUD-om Rudine iz Livna, BIH, Dramske sekcije HKD Napredak iz Knina, pjesnika i voditelja Ante Nadomira Tadića Šutre.

bih333

Ipak na neki način glavni gost bila je Željana Zovko savjetnica predsjedatelja vijeća ministara u Bosni i Hercegovini koja je pristunima prenijela stanje i potrebe Hrvatskog naroda u BiH.

bih444

Uz nju gosti su bili udruga Prsten sa predsjednikom Mijom Marićem, udruga Posavljak Bijelo Brdo iz Dervente sa predsjednikom Franjom Blaževićem, Milan Kovač kao i naš župan, saborski zastupnici i mnogi drugi lokalni dužnosnici kao i predstavnici braniteljskih udruga.

U nedjelju 9.11. slavila se sveta misa na Srimi u župnoj crkvi „Blaženog Alojzija Stepinca” sa početkom u 10h, koju je predvodio generalni vikar Šibenske biskupije monsinjor Marinko Mlakić uz pjevanje HKUD-om Rudine iz Livna, BIH .

IZVOR: infovodice.com


Pratite nas i na društvenim mrežama: