U Drnišu je održano prvo natjecanje u pripremanju uskrsnih pogača. Natjecanje je organizirala udruga ‘Žena’ u okviru provedbe projekta ‘Vratimo životnu radost godinama’ a sudjelovalo je sveukupno 15 umirovljenica sa šireg drniškog područja koje su pripremile poznatu uskršnju deliciju.
Slatka pogača, sirnica ili pinca, koja varira u nazivima, ali i u sastojcima, prisutna je svake godine na uskršnjem stolu, zbog čega je jedan od simbola Uskrsa, piše Radio Drniš.
Iako se uglavnom koristi tradicionalna receptura izrade, tijekom godina recept je modificiran što utječe na krajnji rezultat, izgled, okus i miris pogače – upravo to je ocjenjivao stručni žiri.
Prvu i drugu nagradu za najbolju uskrsnu pogaču osvojile su dvije drniške nevjeste Zdenka Kunac i Višnja Reljić, a treće mjesto osvojila je Slavica Tomić iz Drniša.
Najuspješnije domaćice koje su pripremile najbolje uskrsne pogače prigodno su i nagrađene kuhinjskim dekoracijama.