Zanimljive radionice, izložba i predavanja u Noći muzeja u drniškoj ispostavi NP Krka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’, Gradski muzej Drniš i Državni arhiv u Šibeniku u povodu Noći muzeja priređuju izložbu ‘Roški slap – pokretač razvoja drniškog kraja’, koja će biti predstavljena u ispostavi parka u Drnišu u petak, 27. siječnja u 20.00 sati.

– Izložba je popraćena katalogom u kojemu je obrađena povijest Roškog slapa kroz stoljeća, od Oziđane pećine do danas, s posebnim osvrtom na početke korištenja vodne snage u predindustrijskim pogonima – vodenicama, početke elektrifikacije i industrijalizacije drniškog kraja te povijest razvoja turističke ponude Roškog slapa ostvarene zahvaljujući obitelji Skelin. Istaknuta je uloga skradinske obitelji Marasović te Jasne Skelin Duboković koja je svoj život posvetila Roškom slapu i njegovom razvoju, kaže Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću NP Krka.

U Noći muzeja u drniškoj ispostavi NP Krka od 18.00 do 20.00 sati održavat će se dječja interaktivna radionica izrade maketa vodenica, od 18.30 kulinarska radionica pripreme jednostavnih slastica, od 19.00 sati interaktivna prezentacija procesa izrade drniškog suska.

Za 20.00 sati zakazano je otvorenje izložbe i predavanje ‘Roški slap – pokretač razvoja drniškog kraja’ koje će održati Joško Zaninović, ravnatelj Gradskog muzeja Drniš i Davor Gaurina, viši kustos Gradskog muzeja Drniš. U glazbenom dijelu Noći muzeja u drniškoj ispostavi NP Krka koncert će održati sastav ‘Dernis music.

– Također u Noći muzeja, Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ i Državni arhiv u Šibeniku u suradnji s Kninskim muzejom otvorit će izložbu Industrijska arhitektura na rijeci Krki u crkvi sv. Barbare na kninskoj tvrđavi u 19.00 sati. Od svog prvog predstavljanja javnosti u vodenici na Skradinskom buku, izložba Industrijska arhitektura na rijeci Krki u protekle dvije godine gostovala je u brojnim hrvatskim gradovima, kaže Katia Župan.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.