Program Zaželi

Zahvaljujući dobrom projektu, 16 žena i 80 starijih osoba vedrije gledaju na budućnostFoto: Promo/Grad Drniš
Drniš.hr

Zahvaljujući projektu ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’, koji se provodi u okviru poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, 16 žena starijih od 50 godina koje skrbe o 80 korisnika, mahom starijih i nemoćnih osoba, vedrije gledaju na svoju budućnost.

Dostavljanje hrane, kućnih potrepština i lijekova starijim i nemoćnim osobama te briga o njima, posao je 16 žena koje su se u sklopu projekta osposobile i za slastičarke, kuharice i njegovateljice. Završetkom obuke dobile su svjedožbe o osposobljavanju koje su upisane u njihove e-radne knjižice, a koje će im zasigurno pomoći u pronalasku novog posla kada projekt ‘Za bolju budućnost’ završi.

Projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’, financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.898.907,00 kuna, a financiran je 100 % sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.

Kroz projekt je zaposleno 16 žena, pripadnica ciljne skupine, sve redom žene starije od 50 godina, koje će 24 mjeseca brinuti o 80 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.