Jedna od 16 žena zaposlenih na projektu 'Zaželi'

Vesela Kević sretna jer se projekt ‘Zaželi’ nesmetano odvija i u okolnostima pandemije koronavirusa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vesela Kević jedna je od 16 žena zaposlenih na projektu ‘Za bolju budućnost-program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’ na razdoblje od dvije godine. Projekt provodi Grad Drniš  i financiran je u 100-postotnom iznosu europskim sredstvima. Vesela obavlja posao gerontodomaćice koji uključuje svakodnevni obilazak, brigu i pomoć u savladavanju osnovnih životnih potreba petero krajnjih korisnika kojima je, kao starijim i nemoćnim osobama, njena pomoć iznimno potrebna.

Vesela ističe da se unatoč radu u okolnostima pandemije bolesti COVID-19 svakodnevne aktivnosti nesmetano odvijaju.

– Imali smo odličnu suradnju s Gradom Drnišem koji nam je u ovom izvanrednom razdoblju u više navrata osigurao dostavu dezinfekcijskih sredstava, rukavice, antiseptike i maske za lice – govori Vesela.

U samom jeku pandemije kontakt sa krajnjim korisnicima zbog rizičnosti njihove dobne skupine je reduciran te su se namirnice donosile do kućnog praga.

– Ispočetka je sve bilo čudno, ali sada sam se već navikla na rad i život s koronavirusom, pa sa svojim korisnicima šetam u prirodi i družimo se uz poštivanje svih mjera koje propisuje Nacionalni stožer – dodaje Vesela Kević.

Ponosna je što je kroz projekt završila i edukaciju te stekla zvanje kuhara. Teorijski dio odslušala je u Pakovu selu, a praksu je odradila u restoranu Atrium.

– Sretna sam što mi je omogućeno da kroz navedenu edukaciju steknem nova znanja i vještine ali i da poboljšam svoj položaj kad se jednog dana nađem na tržištu rada – govori nam Vesela.

Za kraj je istaknula kako se nada nastavku projekta u bliskoj budućnosti kao i njenih pet korisnika, jer, kaže, osim što joj je na ovaj način osigurana materijalna egzistencija, pronašla se je i u takvoj vrsti posla koji daje smisao njenom radu i trudu kroz pružanje svakodnevne brige i psihološke pomoći onima kojima je najpotrebnija, a to su stariji i nemoćni.

Podsjetimo, projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’ provodi se u okviru poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, a financira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.898.907,00 kuna, a financiran je 100 posto sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.

Projekt provodi Grad Drniš, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.