Udruga 'Žena' pokrenula edukaciju

U ruralnom turizmu nedostaje turističkih animatora. Prilika za 20 mladih nezaposlenih ljudiFoto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Edukaciju za turističke animatore u ruralnim područjima, pokrenula je drniška udruga ‘Žena’ koja će do kraja mjeseca izabrati 20 mladih polaznika uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama. Edukacija je usmjerena prema turizmu i mladima, javlja Radio Knin.

– Uvidjeli smo da je ruralni turizam u ekspanziji, da se sve više nude usluge u ruralnom turizmu i da voditelji OPG-a nisu dovoljno osposobljeni da bi zaokupirali 24 sata boravka gosta na svom imanju – kazala je Milena Perčin, predsjednica udruge.

U nedostatku sadržaja za turiste, otvorio se prostor za turističke animatore.

– Mlade dugotrajno nezaposlene osobe njjih 20 sudjelovat će u osposobljavanju za turističkog animatora. U programu edukacije sudjelovat će deset stručnjaka iz različitih sektora i deset korisnika u programu za razvoj i unapređenje medijskih transverzalnih vještina – kazala je voditeljica projekta Matea Lovrić.

Mentori prakse bit će stručni zaposlenici Nacionalnog parka Kornati, najrazvijenijeg otočja na Mediteranu. Projekt sufinancira Europska unija sa 780 tisuća kuna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: