Udruga 'Žena' pokrenula edukaciju

U ruralnom turizmu nedostaje turističkih animatora. Prilika za 20 mladih nezaposlenih ljudiFoto: Ilustracija

Edukaciju za turističke animatore u ruralnim područjima, pokrenula je drniška udruga ‘Žena’ koja će do kraja mjeseca izabrati 20 mladih polaznika uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama. Edukacija je usmjerena prema turizmu i mladima, javlja Radio Knin.

– Uvidjeli smo da je ruralni turizam u ekspanziji, da se sve više nude usluge u ruralnom turizmu i da voditelji OPG-a nisu dovoljno osposobljeni da bi zaokupirali 24 sata boravka gosta na svom imanju – kazala je Milena Perčin, predsjednica udruge.

U nedostatku sadržaja za turiste, otvorio se prostor za turističke animatore.

– Mlade dugotrajno nezaposlene osobe njjih 20 sudjelovat će u osposobljavanju za turističkog animatora. U programu edukacije sudjelovat će deset stručnjaka iz različitih sektora i deset korisnika u programu za razvoj i unapređenje medijskih transverzalnih vještina – kazala je voditeljica projekta Matea Lovrić.

Mentori prakse bit će stručni zaposlenici Nacionalnog parka Kornati, najrazvijenijeg otočja na Mediteranu. Projekt sufinancira Europska unija sa 780 tisuća kuna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.