62 aktivna slučaja

U Drnišu zbog loše epidemiološke slike nije isključeno uvođenje karantene

Ukupno 69 osoba oboljelo je od Covid-19 infekcije u Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata, što je rekord otkako je počela epidemija, a najviše zaraženih, njih 23, je iz Drniša.

U Drnišu su  62 aktivna slučaja, što je veliki broj za mali grad, a ukoliko se građani ne počnu odgovornije ponašati i ozbiljnije primjenjivati protuepidemijske mjere nije isključeno uvođenje karantene za Drniš.

– Ovo su velike brojke za mali grad i najvjerojatnije će biti uvođenja novih mjera. Očito je da dosadašnje mjere nisu polučile željeni efekt i potrebno je intervenirati. Nadam se da se neće ponoviti situacija s Murterom, rade se opsežni izvidi i najbitnije je da građani postanu odgovorniji i shvate da je u ovom trenu najviše do njih.  Naravno, uvođenje kartantene nije isključeno ukoliko se, u dogovoru s lokalnim stožerom, procjeni da je ta mjera opravdana – kazao je za Radio Drniš načelnik županijskog Stožera Nikola Blažević.

Cijeli razgovor možete poslušati ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.