Druga radionica na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje, certifikata kvalitete i drugih eko/zelenih oznaka s naglaskom na popularizaciji sektora i specifičnosti plasmana i distribucije ekoloških i certificiranih proizvoda bit će održana u utorak, 28. veljače od 17 do 20 sati i to u Maloj gradskoj vijećnici Grada Drniša.
Cilj radionice je educirati poljoprivrednike, proizvođače i prerađivače hrane i pića, ugostitelje i sve zainteresirane o mogućnostima i ograničenjima postupka uvođenja certifikata i oznaka (ISO, EMAS, ECOLABEL, EU eko certifikat…) te o njihovoj važnosti za održivi turizam u svrhu podizanja razine znanja i inovativnosti.
Radionica je otvorenog tipa, besplatna za sve zainteresirane, interaktivna te će sadržavati brojne primjere iz prakse popraćene video i foto prezentacijama.
Radionica se održava u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ „TAKE IT SLOW“ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti.
– Na linku u galeriji možete pogledati kako nam je bilo na prvoj radionici u Kninu te vas obavještavamo da će se početkom ožujka održati istovjetna, ujedno i zadnja radionica na ovu temu i u Šibeniku – poručuju oganizatori.
Radionica je u organizaciji Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.