Sve je spremno za peti drniški Festival sira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa Gradom Drnišom petu godinu za redom organizira manifestaciju pod nazivom „5. Festival sira – Drniš 2014“

Manifestacija će se održati 20. lipnja u petak s početkom u 17 sati na Gradskoj tržnici u Drniš. Festivalom se nastavlja promovirati proizvodnja autohotnih vrsta sireva u Šibenskoj – kninskoj županiji te u tri susjedne županije: Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj županiji kojima je zajednička tradicija u pravljenju poznate delicije – sira iz mišine.

Osim proizvođača sira, na Festivalu će i ove godine sudjelovati proizvođači meda vina i tradicionalnih rukotvorina kao i proizvođači drniškog pršuta. Posjetitelji će osim u vrhunskim sirevima, pršutu vinu i ostaljim delicijama moći uživati i u zabavnom programu u kojem će sudjelovati gradski zbor „Neuma“ kao i u scenskom nastupu Damira Mihanovića Ćubija, koji će trajati do kasno u noć.

Tradicionalno Festival ima i humanitarni karakter prikupljanja sredstava za Ligu protiv raka grada Drniša. Pokrovitelji manifestacije su Šibensko-kninska županija i Ministarstvo poljoprivrede.

IZVOR: Drniš news


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.