'Za bolju budućnost program zapošljavanja žena u gradu Drnišu'

Projekt ‘Zaželi’ daje humani obol ovogodišnjem skromnom adventskom ozračju

U blagdansko vrijeme do izražaja dolazi humani koncept projekta ‘Za bolju budućnost program zapošljavanja žena u gradu Drnišu’.

Svi su emotivniji i imaju potrebu za toplom ljudskom riječju i druženjem pa tako i 80 krajnjih korisnika, kojima je prisustvo žena uključenih u projekt još potrebnije nego uobičajenih dana. Saznali smo kako one, ovih posebnih dana, nerijetko svoje krajnje korisnike razvesele božićnim kolačićima.

– To ih obraduje baš kao malu djecu te osjećaju da i o njima netko brine te ih se sjeti – kažu one.

S obzirom na epidemiološke mjere, koje između ostalog ograničavaju i kretanje između županijama cijeli projekt još više dobiva na značaju, jer velik broj korisnika blagdane provode usamljeni stoga im dolazak, pomoć i druženje sa ženama-zaposlenicama ovog projekta daje spasonosnu utjehu.

Valja napomenuti da grad Drniš u ovim otežanim životnim i radnim okolnostima ženama redovito osigurava nabavku dezinfekcijskih sredstava, kako bi one tijekom dana ispunile sve obveze koje su ovim projektom predviđene, a da pri tome zaštite svoje i zdravlje svojih krajnjih korisnika.

Podsjetimo, projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’, koji se provodi u okviru poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.898.907,00 kuna, a financiran je 100 posto sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.

Kroz projekt je zaposleno 16 žena pripadnica ciljne skupine, sve redom žene starije od 50 godina, koje će 24 mjeseca brinuti o 80 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš. Sam projekt je na odmaku 21. mjeseca svoje provedbe.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.