'Za bolju budućnost program zapošljavanja žena u gradu Drnišu'

Projekt ‘Zaželi’ daje humani obol ovogodišnjem skromnom adventskom ozračju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U blagdansko vrijeme do izražaja dolazi humani koncept projekta ‘Za bolju budućnost program zapošljavanja žena u gradu Drnišu’.

Svi su emotivniji i imaju potrebu za toplom ljudskom riječju i druženjem pa tako i 80 krajnjih korisnika, kojima je prisustvo žena uključenih u projekt još potrebnije nego uobičajenih dana. Saznali smo kako one, ovih posebnih dana, nerijetko svoje krajnje korisnike razvesele božićnim kolačićima.

– To ih obraduje baš kao malu djecu te osjećaju da i o njima netko brine te ih se sjeti – kažu one.

S obzirom na epidemiološke mjere, koje između ostalog ograničavaju i kretanje između županijama cijeli projekt još više dobiva na značaju, jer velik broj korisnika blagdane provode usamljeni stoga im dolazak, pomoć i druženje sa ženama-zaposlenicama ovog projekta daje spasonosnu utjehu.

Valja napomenuti da grad Drniš u ovim otežanim životnim i radnim okolnostima ženama redovito osigurava nabavku dezinfekcijskih sredstava, kako bi one tijekom dana ispunile sve obveze koje su ovim projektom predviđene, a da pri tome zaštite svoje i zdravlje svojih krajnjih korisnika.

Podsjetimo, projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’, koji se provodi u okviru poziva ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’, financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.898.907,00 kuna, a financiran je 100 posto sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.

Kroz projekt je zaposleno 16 žena pripadnica ciljne skupine, sve redom žene starije od 50 godina, koje će 24 mjeseca brinuti o 80 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš. Sam projekt je na odmaku 21. mjeseca svoje provedbe.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: