Rok za izvođenje je četiri mjeseca

Potpisan ugovor o radovima na uređenju biciklističko – pješačke staze Promina

Ugovor o radovima na uređenju biciklističko – pješačke staze Promina, a u okviru provedbe projekta ‘Natura Drniš – održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000’ potpisan je jučer u Drnišu. Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda zadruge Drniški transporti iz Drniša. Vrijednost ugovorenih radova je 1.139.218,75 kuna, a rok za izvođenje radova je četiri mjeseca od uvođenja u posao. Stručni nadzor nad uređenjem staza obavljat će tvrtka DIzain-Ing d.o.o. iz Drniša.

Projekt Natura Drniš provodi se temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine, a u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine’. Ugovor je potpisan u svibnju 2018. godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, ukupni prihvatljivi troškovi su 5.606.793,54 kn, a odobreno je sufinanciranje u iznosu od 4.765.774,50 kuna.

Ta projektna aktivnost obuhvaća uređenje biciklističko-pješačke staze koja prati postojeći makadamski put u širini od cca tri metra. Cijela zona će se opremiti urbanom opremom uključujući: klupe, koševe za otpad, informacijske ploče i putokaze. Projektom je predviđeno i uređenje dva odmorišta na atraktivnim lokacijama (na 2. dionici s pogledom na sam Drniš i kod izvora pitke vode Mali točak).

Uređenjem te staze, drniško-prominsko područje dobiva još jedan turistički proizvod u svrhu povećanja broja posjetitelja i predstavlja projekt daljnjeg razvoja cikloturizma u Drnišu, a koji se naslanja na postojeće turističke kapacitete u vidu ziplinea u kanjonu Čikole kao i postojeće pješačko-biciklističke staze pješačka staza od Gradine do Mlinice, u kanjonu Čikole, biciklističke staze Miljevci – Trbounje, biciklističke staze Pokrovnik – Pakovo selo, te staze uređene u okviru NP Krka. Time će se zaokružiti cjelina ponude avanturističkog i rekreativnog turizma kao i aktivnog odmora, doprinoseći tako udaljavanju od koncepta ‘sunca i mora’ i rasterećenju prekapacitiranosti lokacija smještenih na morskoj obali. Posjetitelji će dobiti priliku doživjeti planinu Prominu i ljepotu krajobraza, ali i educirati se o prirodnoj baštini kojom prolaze putem postavljenih info tabli.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.