Matematika kao sveprisutna i zanimljiva

Posjetite izložbu učeničkih plakata u drniškom Muzeju: ‘Željeli smo djeci ublažiti strah prema matematici’

FOTO Radio Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskom muzeju Drniš otvorena je izložba ‘Bus znanja i dalje prometuje’ na kojoj su predstavljeni učenički plakati koji su izrađeni u sklopu istoimenog projekta ostvarenog u suradnji II. i III. Gimnazije Split i Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša.

Kroz plakate se provlače matematičke teme koje prikazuju matematiku kao sveprisutnu i zanimljivu, a osmislili su ih učenici pod mentorstvom Olge Nerlović, Gabrijele Malenice i Zlate Bilandžije, Sande Ilić, Karmen Šesnić i Sanje Vitaljić, Mije Milun i Anastazije Pažanin.

– Željeli smo postići da djeca razbiju strah prema matematici, strah prema nama kao profesorima, jer obično to ide zajedno, te da ljudi koji pročitaju te plakate osjete njenu sveprisutnost u našim životima – kazala je Olga Nerlović, idejna začetnica projekta i profesorica matematike u drniškoj srednjoj školi za Radiodrniš.hr.

Učenici su potpuno samostalno osmišljavali plakate, počevši od ideje pa sve do završnog grafičkog oblikovanja. U grupnom radu razvijali su kreativnost i timski duh, povezivali znanja iz različitih predmeta, te su ideje prenijeli na plakate na svima razumljiv način, ali ne oduzimajući na preciznosti.

– Na projektu je bilo jako zanimljivo vidjeli smo mnoge stvari koje je napravila naša škola ali i gimnazije iz Splita. Plakati su svi jako poučni, iz njih možemo dosta toga naučiti jer matematika nas okružuje i ona je sve ono što nas čini – poručio je Ivan Barišić, učenik elektrotehničke škole.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.