'Vrelo života'

Pogledajte turistički promotivni film Drniša i drniškog kraja

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promotivni film ‘Vrelo života’ snimljen je tijekom provedbe projekta ‘Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka’, kojeg je Grad Drniš sa partnerima provodio od 2014. do 2016. godine.
Projekt ukupne vrijednosti 632.133,51 eura, od čega je EU financirala 82,4 posto trajao je ukupno 24 mjeseca. Uz Grad Drniš, kao nositelja projekta, u realizaciji su sudjelovali Gradski muzej u Drnišu, TZ Grada Drniša, JU Priroda i JU Razvojna agencija šibensko – kninske županije.
Neki od rezultata projekta su uređenje šetnice od Stare Mlinice do utvrde Gradina – Izgrađene su 272 drvene stepenice koje povezuju mlinicu u kanjonu Čikole i utvrdu Gradina. Obnovljena Stara Mlinica u kanjonu rijeke Čikole – U obnovljenoj Staroj Mlinici otvorena je suvenirnica, kojom upravlja Gradski muzej.
Izgrađena je Zip-line konstrukcija u kanjonu rijeke Čikole – zip-line konstrukcija sa tri sajle ukupne duljine 1448 metra na visini od preko 400 metara nadmorske visine. Uređena kanjoning ruta u kanjonu rijeke Čikole – kanjoning ruta u duljini od 10 km kroz kanjon rijeke Čikole – ‘via ferata’.
Također u izgrađene i rute za slobodno penjanje te je označeno preko 50 smjerova za slobodno penjanje u kanjonu rijeke Čikole Biciklističke staze – Uređeno i označeno preko 50 km biciklističkih staza na području Miljevaca i Trbounja
Postavljene su i  turističke mape po širem drniškom području. Istraživanje špilja i pećina – U okviru projekta istražene su špilje Topla peć i Štrikinica u kanjonu rijeke Čikole kao i edukacije, promotivna događanja, izrada studijske dokumentacija

Pratite nas i na društvenim mrežama: