Doprinos sigurnosti u prometu

Nova regulacija prometa uz semafore: Završena sanacija opasnog raskrižja u Širitovcima

FOTO Radio Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova regulacija prometa  na raskrižju županijskih cesta u Širitovcima uz pomoć semaforske signalizacije postavljena je u četvrtak, u sklopu provedbe projekta ‘Sanacija opasnog mjesta’, priopćili su iz Drniške gradske uprave za Radio Drniš.

Uz semafore, postavljeni su i promjenjivi znakovi za ograničenje brzine i upozorenje vozača za opasnost na cesti.

Cjelokupni projekt proveden je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske u 2020. godini na temelju Sporazuma o sufinanciranju radova na sanaciji opasnog mjesta sklopljenog s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Podsjetimo, provedbu projekta ‘Sanacija opasnog mjesta – semaforizacija raskrižja županijskih cesta u Širitovcima’ u visini od 70 posto financira Ministarstvo unutarnjih poslova a 30 posto sufinancira Grad Drniš iz svog proračuna.

– Nakon rotora u Kulušića oštariji na županijskoj cesti koja je rekonstruirana dobili smo osam kilometara pravca po kojem se vozi više od dopuštene brzine, bili smo u dilemi hoćemo li postaviti semafore ili kamere, ali budući da imamo četiri ceste odlučili smo se za semaforizaciju. Vjerujem da će to u konačnici doprinijeti sigurnosti u prometu – kazao je gradonačelnik Josip Begonja u rujnu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: