Dan grada

Na svetog Roka Drnišani dobili javna priznanja: Jedan od njih je i sedmogodišnji Enzo PerlićFoto: Radio Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Drniš je svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježio Dan grada i proslavio blagdan svog nebeskog zaštitnika, Svetog Roka.

Plaketa grada Drniša dodijeljena je Antonu Vukičeviću za 114 darovanih doza krvi, a isto je priznanje dobila i Udruga ‘Žena’, za društveno koristan rad.

Nagradu grada Drniša dobila je Anđelka Galić, za restauratorske radove na Visovcu i organizaciju izložbe ‘Visovac – Duhovnost i kultura na Biloj Stini’ u zagrebačkom muzeju za umjetnost i obrt.

Nagrada za životno djelo posmrtno je dodijeljena Draganu Županoviću, za razvoj košarke grada Drniša, a primio ju je sin pokojnog Županovića.

Posebno priznanje grada Drniša, za izniman sportski uspjeh pripalo je 7-godišnjem Enzu Perliću, prvaku Hrvatske u olimpijskom brdskom biciklizmu u svom uzrastu.

Tom prigodom titulu počasnog građanina, najviše gradsko priznanje, dobio je Ivan Aralica, hrvatski književnik i akademik rođen na Promini, a grb grada Drniša dobio je Ivan Tomić, autor drniškog suska, poznatog autohtonog proizvoda i suvenira drniškog kraja.

Drniški gradonačelnik Josip Begonja kazao je kako su Drnišani u ovih godinu dana uspjeli završiti novi dječji vrtić u Drinovcima, vrijedan osam milijuna kuna, projekt Natura Drniš, vrijedan pet milijuna kuna u sklopu kojeg je izgrađen i hotel u Bogatićima, projekt ‘Zaželi’ u kojem je zaposleno 15 gerontodomaćica koje su skrbile za 80 potrebitih osoba, kao i projekt ‘Osposobljavanjem do zaposljenja’ u kojem je 15 nezaposlenih, preko EU sredstava od 600 tisuća došlo do prekvalifikacije i zaposlenja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: