Jedna od 16 žena zaposlenih na projektu čiji je nositelj Grad Drniš

Marija i Milka voljele bi da projekt ‘Zaželi’ traje što duže: ‘Pomoć i društvo mi neizmjerno znače’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Marija Božić jedna je od 16 žena zaposlenih na projektu ‘Za bolju budućnost-program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’ na razdoblje od dvije godine. Projekt provodi Grad Drniš  i financiran je u 100-postotnom iznosu europskim sredstvima.

 

Marija se brine o Milki Škovrlj, koja je kao dijete preboljela dječju paralizu zbog čega joj je lijeva ruka ostala trajno oštećena, pa joj je Marijina pomoć još više potrebna, a ponajprije za nošenje tereta kao što su drva za ogrijev, koja su sad u zimskim danima svakodnevno potrebna.

– Marijina pomoć i društvo neizmjerno mi znače, a mogu ju zamoliti za bilo što kao svoju kćer- kazala je Milka. Iako s trajnim oštećenjem ruke, Milka uvijek, kada ima vremena za opuštanje, u ruke uzme iglu i isplete raznorazne odjevne predmete za jedno od svojih praunučića. Inače, Milka je pripadala prvoj generaciji ekonomske škole u Šibeniku te da je odradila puni radni staž u Boksitu i Koteksu.

I Milka i Marija imaju veliku želju za nastavkom cijele priče, a Milka je istaknula kako bi bila zadovoljna da joj marija samo svrati na kavu, s obzirom da joj njezino društvo nadomješta prazninu nakon nedavne smrti supruga.

Podsjetimo, projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: