Kreće projekt prevencije socijalne isključenosti starijih osoba u Drnišu

arhiva/ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga „Žena“ u partnerstvu sa Organizacijom za građanske inicijative ured u Drnišu započela je 20. studenog 2014. provedbu projekta „ Boljom informacijom do sigurnije starosti“.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Opći cilj ovog projekta je razvoj usluga koje pridonose prevenciji socijalne isključenosti i poboljšanju sigurnosti starijih osoba.

Specifični ciljevi projekta su: informiranje starijih osoba o njihovim pravima i odgovornostima, kao i odgovornostima javnih službi u zaštiti starijih osoba od nezakonitih postupaka u cilju poboljšanja sigurnosti i smanjenja isključenosti; informiranje i senzibiliziranje javnosti o oblicima nasilja nad starijim osobama; unapređivanje pružanja izvaninstitucijskih usluga za starije osobe svakodnevnom psihološkom podrškom putem telefonskih poziva.

Projekt će se provoditi 12 mjeseci, a navedene ciljeve će realizirati kroz; tiskanje edukativno- informativnog materijala, održavanje interaktivnih radionica za predstavnike resornih službi, informiranje starijih osoba i javnosti kroz medije o oblicima nasilja nad starijim osobama, informiranje i konzultacije pri realiziranju njihovih prava kroz uključivanje stručne osobe, svakodnevni kontakti telefonskim pozivom u cilju psihološke podrške i bolje uključenosti.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: