Vjenčanje u Drnišu

Iva i Mario vjenčali su se u narodnoj nošnji, a pozivnice su bile u obliku drniškog pršutaFoto: Radio Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iva Brakus i Mario Marin iz Drniša u subotu su se pred oltarom župne crkve Gospe od Ružarija i pred svjedocima, zavjetovali na vječnu ljubav i zajednički život u braku. Ono što je posebno upalo u oko jest izbor svečane odjeće  jer su za svoj poseban dan izabrali kotul, pregaču, đilet i sve ostalo što se ubraja u tradicionalnu narodnu nošnju, piše Radio Drniš.

Iva je oduševila svojim izgledom obučena u haljinu sa košuljom i pregačom, crvenom seljačkom drniškom kapicom. U ruci je nosila buket sa jabukom i čuvarkućom, napravljen prema njenoj ideji u Cvjećarnici ‘Mak’ u Drnišu. I Mario je bio tradicionalno obučen, noseći đilet, pojas i kapu.

Krojačica i tkalja Dubravka Vlaić s Miljevaca autentične, ručno rađene narodne nošnje, sa puno ljubavi i pažnje za ovo nesvakidašnje vjenčanje, radila je mjesec dana.

– Ovim poslom bavim se preko 12 godina i više puta sam radila slične narudžbe no uglavnom je bila riječ o ljudima koji su iz našeg kraja a žive vani negdje u svijetu. Držali smo se teme uz pokoju njihovu ideju i zaista je na kraju prekrasno ispalo – kazala je Dubravka.

Za svoje korona vjenčanje mladenci su i pozivnice imali u obliku drniškog pršuta, dok je vjenčana torta bila također obučena u narodnu nošnju.

Fotografije pogledajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: