Natura Drniš i širenje poslovne zone

Gradu Drnišu odobreno više od 1,8 milijun kuna za sufinanciranje EU projekata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Drnišu više od 1,8 milijun kuna bespovratnih sredstava.

Odobreno je 504.611,42 kune za sufinanciranje dijela sredstava koje je Grad Drniš dužan osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta ‘Natura Drniš – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000’, te 1.371.029,74 kune za sufinanciranje dijela sredstava koje je Grad Drniš dužan osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta ‘Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš’.

U lipnju ove godine Josip Begonja, gradonačelnik Drniša, potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih 6.855.148,68 kuna, što je 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova ulaganje u poslovnu zonu Drniš.

Projektom je planirana izgradnja i opremanje istočnog dijela zone, čime će se aktivirati još dodatnih cca 4,5 hektara. Cilj je stvoriti optimalne infrastrukturne i prateće preduvjete za pokretanje poduzetništva na području Grada Drniša. Kroz projekt će se brendirati i određeni vid coworking model rada kao poželjni i opće prihvatljiv model u svim gospodarski razvijenim zemljama svijeta, te će se osigurati brojni potporni sadržaji zainteresiranim poduzetnicima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: