Moderan i energetski učinkovit

FOTO Vrtić u Drinovcima senzacija je izbora za ovogodišnji najljepši vrtić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Senzacija izbora za najljepši vrtić u Hrvatskoj, uz pobjednički DV Maslačak iz Belišća, bio je dječji vrtić Drinovci iz Drniša koji je, sa osvojenih više od 3 tisuće ‘lajkova’ na Facebook stranici, izborio titulu drugog najljepšeg vrtića u zemlji po izboru korisnika.

Riječ je o potpuno novom vrtiću, otvorenom 7. prosinca 2020. vrijednosti 8,1 milijuna kuna, od čega je 6,5 milijuna iz EU fondova te 1,65 milijuna je Grad osigurao iz proračuna. Za senzacionalno arhitektonsko rješenje zaslužna je projektantska tvrtka PROARH Mateković iz Zagreba.

FOTO Gradonačelnik.hr

-Ovim Projektom ostvarila se dugogodišnja želja i iznimna potreba za izgradnjom novog i adekvatnog vrtića koji će udovoljavati potrebama djece i njihovih roditelja. Cilj izgradnje i opremanja vrtića koji je po mjeri djeteta je poboljšanje kvalitete življenja mladih obitelji, poboljšanje demografske slike na području Grada Drniša i Miljevačkih naselja, podignuta je razina kvalitete smještaja djece i uvjeta rada – kazala je ravnateljica vrtića Niveska Vlaić za gradonačelnik.hr.

U novom objektu Dječjeg vrtića u Drinovcima koji je ukupne površine 650 m2 nalaze se dvije odgojno – obrazovne skupine, mješovita jaslička za djecu u dobi od jedne godine života do tri godine, te mješovita vrtićka odgojno – obrazovna skupina za djecu u dobi od tri godine života do polaska u osnovnu školu sa svim popratnim gospodarskim prostorima, polivalentnom dvoranom, kuhinjom, praonom, odgojiteljskom sobom, uredima za stručnu službu. Uređen je i okoliš sa igrališnim spravama i antistresnim podlogama, a kapacitet ovog moderno uređenog prostora je za 30 djece.

Također, DV Drinovci je i visoko energetski učinkovit – ima uvedeno podno grijanje, dizalice topline, te vanjske izvore svjetla. Pored vanjskog dvorišta objekt ima unutarnji dvorišni prostor sa direktnim pristupom iz odgojnih skupina, imaju multifunkcionalnu dvoranu, a svaka odgojna skupina ima staklene panele kroz koje odgojiteljice imaju nadzor nad djecom.

Niz je i dodatnih programa za djecu – od predškolskih do ekoloških. Dječji vrtić Drniš sudjeluje u većini važnih događanja, primjerenih dječjem uzrastu na razini Grada Drniša i Šibensko – kninske županije, izložbama i natjecanjima, sportskim događajima i dječjim festivalima, a intenzivno, kaže ravnateljica, surađuju i sa svim kulturnim ustanovama u gradu, sa župnim uredom, vatrogasnom postajom, policijskom postajom, gradskim uredom za društvene djelatnosti. Osiguran je i produženi boravak za djecu te zdrava hrana iz lokalnih OPG-ova.

– Dobitnici smo i nagrade Grada Drniša za izuzetan doprinos razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja u centralnom vrtiću i svim područnim odjeljenjima, a sudjelovali smo u pripremnim aktivnostima za dobivanje statusa Grad prijatelj djece- zaključuje ravnateljica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: