Cilj visina Mount Everesta

FOTO/VIDEO Drniški Everesting: Član BK ‘Petar Svačić’ Luka Bukarica penje se na ProminuFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Član biciklističkog kluba ‘Petar Svačić’ iz Drniša Luka Bukarica jutros je krenuo u Everesting izazov na Prominu kojemu je cilj odvoziti visinu od 8848 metara, koliko je i visok Mount Everest.

.Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sportaši izaberu neki uspon na koji se uspinju toliko neprekidno puta koliko je potrebno da ostvare nadmorsku visinu najvišeg svjetskog vrha ili pojednostavljeno to  je vožnja gore i dolje istim usponom koji može biti kratak ili dug a to diktira i koliko će vremena biti utrošeno, ponavljanja napravljeno te u osnovi koliko će biti težak pokušaj savladavanja Everesta, javlja Radio Drniš.

Puno planiranja i priprema treba za pokušaj uspona na visinu Everest-a na biciklu i tek mali broj biciklista na svijetu je za sada takvo što ostvarilo.

Sasvim sigurno takav pothvat, ekstremni izazov, usudili bi se kazati, nije još izveden na našoj Promini – i trebati će oko 20 sati neprestanog bicikliranja da bi uspio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.