Drniški mališani na radionicama učili o reciklaži i zbrinjavanju otpada

Drniški predškolci i osnovnoškolci sudjelovali su danas na radionicama u sklopu projekta ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Drniša’ koje su održane u Dječjem vrtiću Drniš i Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog.

Dvije radionice su održane pod nazivom ‘Otpad nije smeće’, a bile su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole, dok su učenici viših razreda sudjelovali na radionici ‘ART reciklaža’, izvijestili su iz Grada Drniša.

Radionice je vodila Inga Kukolj iz Ekološke udruge Krka, a cilj im je bio približiti djeci vrste i nastanak otpada, njegovo pravilno zbrinjavanje, kao i važnost sprečavanja nastanka otpada te odvajanje otpada u kućanstvima.

Djeca su imala priliku oslikavati torbe i izrađivati ukrase od recikliranog materijala, a na kraju edukacije dobila su i diplome o uspješnom svladavanju programa.

Na početku samih radionica drniški gradonačelnik Josip Begonja podijelio je vrtiću i osnovnoj školi po jedan komplet kanti za odvojeno  prikupljanje otpada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.