Kroz cijeli srpanj

Drniš slavi drugi rođendan sustava gradskih bicikala te časti s dva sata besplatne vožnjeFoto: Facebook/Grad Drniš

Grad Drniš u srpnju slavi drugi rođendan sustava javnih gradskih bicikala, a Grad svoje građane i posjetitelje časti s dva sata besplatne vožnje koji se jednokratno mogu iskoristiti kroz srpanj. Bicikli su dostupni na četiri lokacije – na Poljani, kod Orača, kod autobusnog kolodvora, te pored Etnolanda u Pakovu Selu, a na raspolaganju je 12 bicikala, klasičnih i brdskih.

Za sve one koji ostaju unutar granica Hrvatske, Drniš može biti zanimljivo odredište bogate prirodne i kulturne baštine, a javni bicikl zabavan način kretanja za obilazak i razgledavanje.

Korištenje usluge javnih gradskih bicikli je vrlo jednostavno – potrebno je obaviti registraciju u sustav putem nextbike aplikacije, aktivirati račun i unijeti kod DR2020 za korištenje dva besplatna sata ili se javiti na adresu info@nextbike.hr.

Napominju kako se dva sata trebaju iskoristiti u kontinuitetu jer prilikom slijedećeg korištenja javnog bicikla ne mogu se iskoristiti besplatne minute. Cijena usluge najma inače iznosi pet kuna za 30 minuta vožnje, dok svi oni koji bicikl žele koristiti svakodnevno postoje pretplate od 100 kuna za sedam dana i 200 za godinu dana koje nude neograničen broj vožnji u trajanju od 30 minuta po biciklu.

Do kraja ljeta Grad Drniš će kroz projekt ‘Natura Drniš’ nabaviti još 12 bicikli – četiri brdska i osam električnih bicikli, a koji će biti raspoređeni na još dva punkta – na Promini kod planinarskog doma, te u Bogatićima kod hostela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.