Prijavite se

Drniš se uključio u sustav e-Novorođenče. Uslugu zasad koristi osam gradova i dvije općine

U Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu jučer je potpisan sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče između Ministarstva uprave i Grada Drniša.

Nadograđenu uslugu već sada koriste Šibenik, Gospić, Rijeka, Križevci, Obrovac, Daruvar, Pakrac, Pazin te općine Nova Bukovica i Crnac, a e-Novorođenče jedna je od 73 usluge sustava e-Građani koji koristi oko milijun građana.

Roditelji kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. Putem osobnog korisničkog pretinca im se dostavljaju zapisi i dokumenti: elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice. Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svog grada, općine ili županije.

Upute o prijavi u sustav e-Novorođenče mogu se pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.