Na Pazaru

Drniš prodaje i sufinancira kupnju građevinskog zemljišta mladim obiteljima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Drniš objavio je javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u svom vlasništvu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Na prodaju je ponuđeno pet građevinskih čestica od 600 do 800 kvadrata na području Pazar, po cijeni od 220 kuna po kvadratnome metru.

– Grad sufinancira kupovinu istog, a maksimalna visina sufinanciranog iznosa od strane Grada Drniša je 80 posto ponuđene cijene od strane kupca zemljišta po m2 za ostvarenih 45 i više bodova što odgovara maksimalnom iznosu sufinanciranja u visini od 145.000 kuna. Podnositelj zahtjeva i njegov bračni ili izvanbračni drug ne smiju imati navršenu 41. godinu života, a uvjet je i da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom po prvi put u trenutku raspisivanja javnog natječaja za prodaju zemljišta – priopćeno je iz drniške gradske uprave.

Pri zaključenju kupoprodajnog ugovora ponuditelj je dužan predati ovjerenu i potpisanu bjanko zadužnicu u korist Grada Drniša na iznos koji pokriva sufinancirani iznos kupoprodajne cijene.

Detalje javnog natječaja provjerite OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: