'Budi ponosan na svoj osmijeh'

Dječji vrtić Drniš obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja kroz razne aktivnosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dječji vrtić Drniš se priključio obilježavanju svjetskog dana oralnog zdravlja koji se svake godine obilježava 20. ožujka i koji promiče razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju te njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan obilježava se pod sloganom ‘Budi ponosan na svoj osmijeh’.

– Naš vrtić pridružuje se globalnom pokretu, dijeleći slike dječjih osmjeha na Ponosnom zidu usta (Mouth Proud Wall). Potaknuti poražavajućim podacima za Šibensko-kninsku županiju za 2020. godinu koji pokazuju da je samo 25 posto šestogodišnjaka bez karijesa, a 75 posto šestogodišnjaka ima kariozne zube. Dječji vrtić Drniš uključio se u program Nadzirano četkanje u vrtićima i školama čiji su organizatori Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva, objavili su na svojoj Facebook stranici dječji vrtić Drniš.

U slijedećem tjednu od 22. do 26. ožujka u vrtiću će nastaviti obilježavati Tjedan oralnog zdravlja gdje će djeca sedam odgojnih skupina biti upoznata sa pravilnim provođenjem aktivnosti te će ih se potaknuti na svakodnevnu brigu o zdravlju svojih zubića.

– U okviru obilježavanja posjetit će nas doktorica Josipa Čarić, te stručna suradnica Curaproxa za oralnu higijenu. TZ Grada Drniša organizira aktivnost na dvorišu vrtića, djeca će dobiti prigodne balone i slikovnice. Očekujemo da će 236 djece do kraja mjeseca u našem vrtiću krenuti s četkanjem zubice, centralni u Drnišu, Gradac, Drinovci, Oklaj i Radonić.

Osnovni provoditelji programa su odgojiteljice, njih 14 educirano je za ovu aktivnost. Zdravstvena voditeljica vrtića nadzire odvija li se sve prema standardima te im pruža stručnu pomoć.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: