Svečanost u Gradskoj vijećnici

Diplome u rukama: Šestero nezaposlenih iz Drniša završilo program za pomoćnike u nastavi

Grad Drniš

Ukupno šest polaznika programa osposobljavanja za pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama, uspješno je završilo svoje školovanje i u ponedjeljak su im u drniškoj Gradskoj vijećnici podijeljene diplome u sklopu projekta ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’.

Dodjeli svjedodžbi prisustvovali su gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta iz Šibenika Miranda Slipčević.

– Šest nezaposlenih osoba se prijavilo na javni poziv Grada Drniša za osposobljavanje osoba pripadnika marginaliziranih skupina za program pomoćnika u nastavi, nakon čega je Grad Drniš sklopio ugovor o osposobljavanju sa Pučkim otvorenim učilištem iz Šibenika – izvijestili su iz Grada Drniša.

Projekt ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’ financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu projekta već je 13 mladih nezaposlenih osoba osposobljeno za željene programe – jedna za slastičarku i šest za voditelje izrade i provedbe EU projekata, te sada i šest pomoćnika u nastavi.

– Kako je cilj projekta povećanje mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja – provođenjem verificiranih programa osposobljavanja i razvojem mekih vještina odnosno provođenjem stručnih radionica, kako bi se umanjio rizik od njihove socijalne isključenosti i siromaštva posebno veseli da su se dvije osobe iz ovog  programa osposobljavanja za pomoćnike u nastavi sa početkom ove školske godine zaposlile u Osnovnoj školi u Drnišu kao pomoćnici u nastavi – priopćeno je iz drniške gradske uprave.

Sljedeći ponedjeljak započinje program osposobljavanja za voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova za još dvije mlade nezaposlene osobe, čime će cilj projekta biti u potpunosti ispunjen. Projekt završava u siječnju 2021. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.