Aniti Vukušić, urednici Radio Drniša HURIN-ova nagrada za životno djelo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Direktorica i glavna urednica Radio postaje Drniš Anita Vukušić dobitnica je ovogodišnje HURIN-ove nagrade za životno djelo na 9. Danima elektroničkih medija u Opatiji. Nagrada joj je dodijeljena u kategoriji poslodavaca u lokalnim medijima, koju je na prijedlog HURIN-ove regije Dalmacija II koja okuplja lokalne radio postaje sa prostora Zadarske i Šibensko-kninske županije, prihvatio Izvršni odbor Hrvatske udruge lokalnih radija i novina.

To je ujedno prvi puta da netko od djelatnika Radio Drniša i radijskih djelatnika s područja cijele Šibensko-kninske županije dobije prestižnu HURIN-ovu nagradu za životno djelo. Anita Vukušić urednička je rekorderka u Hrvatskoj, jer na toj je funkciji bez prekida sve do danas, punih 36 godina.

anita-4

Zahvalivši se u svoje osobne ime i u ime svih nagrađenih, direktorica drniškog radija, naglasila je teška vremena u kojima danas djeluju lokalni mediji i koliko je teško biti danas poslodavac u lokalnom mediju, gdje je direktor istovremeno i glavni urednik, te često i novinar.

– A što znači biti lokalni novinar, znaju dobro svi koji rade u malim lokalnim redakcijama. Nitko nas baš ne hvali, rijetko primamo nagrade, mnogima smo nepodobni, moramo pazit i s kim kavu pijemo, većini smo i trn u oku ali bez nas ne mogu, što će se posebice vidjeti dogodine, kazala je Vukušić te dodala da unatoč svemu svi vole svoj poziv. Stoga, poručila je mladim novinarima da ‘ukoliko ne vole ovaj posao u njega se ne upuštaju, jer treba dati cijeloga sebe, biti i ostati svoj, prepoznatljiv, čistog obraza i ruku’.

Radio Drniš dobio je i HURIN-ovu nagradu za Najbolju akciju ‘Prominski bronzin’, gastro-eno manifestaciju koju je uz pomoć Općine Promina organizirao za Dan državnosti u Oklaju s ciljem promocije kulture kuhanja autohtonih jela, poticanja proizvodnje domaćih proizvoda i njihovu prezentaciju u turističkoj promociji ovoga kraja.

anita-9

U sklopu manifestacije održano je i tradicionalno predstavljanje regija u kojima djeluju radio postaje. Predstavljanje Radio Drniša ove godine pomogli su Općina Promina, prominski vinari Ivica Džapo i Stipe Knežević, Dalmacijavino, OPG Prominka, Udruga žena Sv. Roka i Ivan Tomić Mlađo.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.