Komu smeta bilička plaža za pse?

Načelnik Čaleta odlučan: ‘Plaža za pse ostaje, neki gosti nam dolaze upravo zbog nje’Foto: čitateljica Šibenskog portala
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bilice na predjelu Mikulandre već tri godine imaju plažu za pse, no izgleda da je netko ‘odlučio’ kako više neće biti tako. Oznake za dio plaže koji je odlukom Općinskog vijeća rezerviran za vlasnike s kućnim ljubimcima, netko je počupao, a s drugogog dijela plaže iščupao je oznaku zabrane za pse i improvizirano je postavio na taj dio plaže.

– Svake godine sa svojim ljubimcem sam na toj plaži i svaki puta doživimo neku neugodnu situaciju. Sada je na toj plaži osvanuo znak zabrane za pse. Dakle radi se o nekom seoskom mrzitelju pasa, koji je s druge lokacije, par metara prije, skinuo znak i upravo ga postavio na plažu za pse. Vjerovatno je htio biti pametan pa je znak postavio na drvenu letvicu i naslagao kamenje da ga drži. Na ovu plažu, osim nas mještana, dolaze i turisti, i to godinama, sa svojim ljubimcima. No od kada je na plaži u Mikulandrama smješten kafić učestali su problemi za vlasnike pasa. Iz svega zaključujemo da vlasniku kafića smetaju psi – napisala nam je čitateljica Šibenskog portala iz Bilica.

Inače, dio plaže koji je od 2016. godine izdvojen od ostatka plaže, opremljen je i koševima za bacanje izmeta kućnih ljubimaca, a Bilice su među rijetkim odredištima koje gostima nude takav sadržaj.

– Kako nam je plaža dovoljno duga za sve koji je žele koristiti odvojili smo dio za vlasnike s psima kako bi omogućili nesmetano kupanje i sunčanje i njima i onima koji žele da psi ne budu među ostalim kupačima i djecom. Naši komunalni redari plaže obilaze ujutro i popodne, ali je netko tijekom noći počupao oznake plaže za pse i postavio ploču zabrane. Mogu pretpostaviti tko to radi, ali dokaze nemam – kaže nam Josip Čaleta, načelnik Općine Bilice, te potvrđuje kako je čuo za nedavni incident u kojem je jedna osoba napala ljude s dva psa zbog čega je intervenirala i policija.

Odluka kojom je određeno da će taj dio plaže biti izdvojen za vlasnike s psima i dalje je na snazi i, tvrdi načelnik Čaleta, tako će i ostati.

– Žalosno je da nekome smeta izdvojeni dio plaže za pse, sadržaj zbog kojeg mnogi turisti upravo biraju Bilice za svoj ljetni odmor. Odlukom Općinskog vijeća sve je regulirano i nema razloga zbog kojeg bi to mijenjali. U Bilicama postoji sasvim dovoljno plažnog prostora za sve korisnike, tako da ovaj mali izdvojeni dio nikome nije neophodno potreban. Psi će i dalje imati svoj dio, a komunalni redari će obilaziti plaže i postavljati znakove dok god se onaj tko ih čupa ne umori od tog uzaludnog inata – zaključuje Čaleta.

U Općini Bilice planiraju sljedeće sezone pojačano kontrolirati prisutnost pasa na plažama i usmjeravati vlasnike na plažu za pse.
– Veliki su problem i ljudi koji su doselili u Bilice isključivo radi bavljenja iznajmljivanjem apartmana jer neki među njima uklanjaju oznake zabrane dovođeja pasa na plažu kako bi se njihovi gosti s psima kupali ispred apartmana – priča nam Čaleta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: