Zekanović i Penđer očekuju ulazak u drugi krug s HDZ-om. A onda je sve moguće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvoje Zekanović i Nikica Penđer potpisali su danas na tvrđavi Barone predizborni koalicijski sporazum Hrast-a – pokreta za uspješnu Hrvatsku i Hrvatske konzervativne stranke te najavili svoje kandidature za gradoinačelnika i dogradonačelnika Šibenika. Po anketama očekuju izjednačen rezultat sa SDP-om u prvom krugu, a uđu li u drugi krug s HDZ-om vjeruju da će bilo čija pobjeda biti vrlo tijesna s tim da očekuju svoju pobjedu.

– Ovo je mjesto puno simbolike. Mjesto je ovo na kojem smo pokazali da se može i da se uz puno entuzijazma, rada, truda i ljubavi prema rodnom gradu može napraviti veliki iskorak. Danas sklapamo savez za naš Šibenik. Bit će to savez ljudi koji su se već dokazali ljubavlju prema svom gradu i domovini, savez koji će jamčiti perspektivu našem gradu, kazao je Hrvoje Zekanović, kandidat za gradonačelnika Šibenika.

zekanovic-pndjer-koalicija (22)

Analizirajući brojke Zekanović je ustvrdio da je Šibenik danas u jako lošoj poziciji u odnosu na sve ostale hrvatske gradove, a po stupnju gospodarske razvijenosti i BDP-u Šibenik je najlošiji županijski centar na Jadranu.

– Gospodarski razvoj Šibenika te ostanak i povratak mladih bit će u fokusu našeg djelovanja. Vrijeme je za treću opciju i siguran sam da će birači imati kvalitetniji izbor, između ove naše opcije i kandidata jedne velike stranke, rekao je Zekanović.

Nikica Penđer, kandidat za dogradonačelnika Šibenika, dogovorio se sa Zekanovićem da u ovu kampanju idu iskreno, ponizno i u službi građana.

zekanovic-pndjer-koalicija (11)

– Te tri stvari su moja simbolika koje su me vodile kroz tri i pol godine rada u Gradu Šibeniku i znam da će moje iskustvo pripomoći ovome ‘trećem putu’ i da ćemo realizirati neke stvari koje sada nismo uspjeli ostvariti, kazao je Penđer.

Na pitanje kako objašnjava svoje okretanje od HDZ-a na čijoj je listi izabran u Hrvatski sabor, Zekanović je još jednom pojasnio kako se koalicije sklapaju i razvrgavaju i kako lokalni izbori imaju drugačija pravila od nacionalnih.

– Ovaj put smo čvrstog stava da trenutna garnitura u Šibeniku ne zaslužuje da upravlja gradom Šibenikom u sljedećem mandatu, odnosno da smo mi bolji izbor, kazao je Zekanović.

zekanovic-pndjer-koalicija (6)

Svoju poziciju aktualnog dogradonačelnika koji današnjim potpisom koalicije postaje oporba aktualnoj gradskoj vlasti pojasnio je i Nikica Penđer.

– Kad si s nekim u koaliciji ne znači da si HDZ. Ja imam svoju stranku i svoj program. Nisam ovdje ni kontra HDZ-a ni kontra SDP-a već da ponudimo nešto novo. Na našoj političkoj sceni glasuje 48 posto birača što znači da prostora ima i na nama je da se dokažemo, rekao je Penđer.

Pregovori s još nekim opcijama traju i zbog toga danas nije predstavljen kandidat za drugog dogradonačelnika, a Zekanović nije htio izlaziti s imenima potencijalnih partnera dok se pregovori ne okončaju.

zekanovic-pndjer-koalicija (2)

– Mi smo pravili ankete i istraživanje javnog mnijenja. Po tim anketama, u ovom sada sastavu, u prvom smo krugu egal sa SDP-om. Uđemo li u drugi krug mislim da smo onda favoriti u utrci za gradonačelnika i za vlast u Šibeniku. Pojačamo li ovu našu kompoziciju i matematika će biti još više na našoj strani. Drugi krug je sto posto izvjesan i to za našu opciju, uvjeren je Zekanović.

Zadovoljni podizanjem samopouzdanja u Šibeniku, Zekanović i Penđer sa svojom opcijom ponudit će više od, kako su rekli, ‘face liftinga’ u gradu.

– Stvarnih, pravih projekata koji mogu značiti iskorak u gradu Šibeniku nema. Sve dosadašnje garniture nisu prstom mrdnule na projektu TEF-a. Ne stavimo li taj prostor u funkciju i ne dobijemo li s njim dodanu vrijednost Šibenik neće postati grad perspektive. Uz TEF u našem će fokusu i dalje biti šibenske fortifikacije i žičara koja se mogla napraviti u par mjeseci, a nije napravljena, kazao je Zekanović.

Cjeloviti program koalicija Hrast-a i konzervativaca priprema, kazao je Penđer, i kada završe dogovore s potencijalnim partnerima te usklade programe i utvrde što je realno moguće ostvariti s njim će izići u javnost.

zekanovic-pndjer-koalicija (24)


Pratite nas i na društvenim mrežama: