Završna konferencija projekta

‘Zajedno u bolje sutra’: 18 dugotrajno nezaposlenih osoba steklo znanja iz informatike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Verificirane programe obrazovanja odraslih na području informacijskih tehnologija uspješno je završilo 18 dugotrajno nezaposlenih osoba, dok je osam stručnjaka iz različitih sektora, koji rade sa marginaliziranim skupinama, ojačalo svoje kapacitete i unaprijedilo pružanje usluga, a sve u sklopu projekta ‘Zajedno u bolje sutra’ čiju je provedbu Grad Šibenik u partnerstvu sa udrugom Ardura započeo prije dvije godine.

Za realizaciju projekta kojemu je primarni cilj stručno osposobljavanje za tržište rada  dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi lakše pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora, iz Europskog socijalnog fonda je odobreno milijun i 254 tisuće kuna. Kazano je to na današnjoj završnoj konferenciji projekta ‘Zajedno u bolje sutra’ koja je održana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

– U projektnim aktivnostima sudjelovalo je 37 dugotrajno nezaposlenih osoba, a četiri programa osposobljavanja podrazumijevala su i radionice na kojima su polaznici stjecali nova znanja i vještine. Razvili su kreativnost i povećali vlastite komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, sve u cilju smanjenja socijalne isključenosti – istaknula je Josipa Kursan iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika upoznajući prisutne sa rezultatima projekta.

Na postignutom rezultatu organizatorima i sudionicima projekta čestitao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

– Raduje me što smo uspjeli ostvariti europska sredstva za tako važan cilj kao što je pomoć pri zapošljavanju i zbrinjavanju dugotrajno nezaposlenih osoba u današnje vrijeme kada suvremeno tržište rada postavlja nove zahtjeve među kojima je svakako i usmjerenost na cjeloživotni razvoj kompetencija, posebno u ICT sektoru – kazao je Rakić.

Nazočne su pozdravili i Stipe Šego, tajnik Udruge Ardura te Goran Livaković, koordinator info centra za mlade udruge Mladi u EU, a svim polaznicima koji su uspješno završili programe u okviru projekta ‘Zajedno u bolje sutra’ podijeljena su uvjerenja o osposobljavanju.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.