Zagrepčani su dobili jeftinije karte za javni gradski prijevoz, hoće li i Šibenčani?

Građani Zagreba od 1. veljače moći će, uz postojeću kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, kupiti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune za tramvaj ili autobus, potvrdio je za RTL glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Odluku o tome donio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji želi uvesti pravedniji sustav naplaćivanja javnog gradskog prijevoza u Zagrebu, javlja RTL.

Gradonačelnik Bandić izjavio je kako će takav sustav naplate posebice ići u prilog onima koji se voze na kraćim relacijama, stanicu ili dvije.

Za razliku od Zagreba, u većini hrvatskih gradova, pa tako i u Šibeniku, putnici plaćaju fiksnu cijenu karte javnog gradskog prijevoza,bez obzira na broj stanica kojima se voze. Direktor Autotransporta Šibenik, Branimir Knez, kazao nam je kako će i u Krešimirovom gradu u dogledno vrijeme biti određenih novina.

– Mi kao prijevoznik uvijek težimo određenim novinama. Trenutno preuređujemo elektronsku naplatu putnih karata na način da se svaka automatski fiskalizira. U dogledno vrijeme bit će određenih novina, ali još je prerano da bi mogli reći koje bi to moglo biti. Cijena goriva u posljednje vrijeme stalno raste, što se negativno održava na naše poslovanje. Građani su vidjeli da smo već poduzeli korake u obnovi voznog parka, uvest ćemo i neke nove linije, moguća su i nova presjedanja kojih dosad nije bilo, ali treba još malo strpljenja, izjavio je Knez za Šibenski portal.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.