Provjerite uvjete

Za stanove iz poticane stanogradnje raspisan natječaj, stara lista zainteresiranih neće vrijediti

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik objavio je poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje na području Šibenika.

– Postojeća lista redoslijeda prvenstva je istekla 16. studenog 2020.godine i zbog promjene odredbi Pravilnika važenje iste nije produženo, što znači da će se temeljem ovog javnog poziva formirati nova lista redoslijeda prvenstva – priopćili su iz Grada.

Pravo sudjelovanja u postupku natjecanja za stambene kvadrate  imaju hrvatski državljani s neprekidnim prebivalištem na području Šibenika u trajanju od najmanje jednu godinu neprekidno ili koji imaju zaključen radni odnos s poslodavcem koji obavlja djelatnost na području grada s tim da svoj rad obavlja u Šibeniku najmanje jednu godinu neprekidno te u trenutku podnošenja zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Šibenika.

Podnositelji zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog domaćinstva ne smiju biti vlasnici odgovarajuće kuće ili stana odnosno kuće-stana za odmor na području Republike Hrvatske te moraju biti kreditno sposobni ukoliko stan namjeravaju kupiti posredstvom kredita poslovne banke. Zahtjev  za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje  može se podnijeti u roku od 30 dana od dana objave javnog poziva.

Javnim pozivom precizirani su i kriteriji za bodovanje na listi prvenstva, pa će se tako cijeniti uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Grada Šibenika, broj djece predškolske dobi i djece na redovnom školovanju, školska sprema podnositelja zahtjeva, sudjelovanje u Domovìnskom ratu te uvrštenje na prethodnoj konačnoj Listi reda prvenstva podnositelja zahtjeva ili njegovog bračnog druga.

Isprave i dokaze koji se moraju predočiti  prilikom podnošenja zahtjeva, kao i cijeli tekst poziva možete pročitati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.