Vozači će u Šibeniku na vrijeme imati informaciju o najbližem slobodnom parkirališnom mjestu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na glavnoj ulici Kralja Zvonimira u središtu Šibenika Gradski parking postavio je LED display koji ispisuje broj slobodnih parkirališnih mjesta na parkiralištu Poljana, ali i informira, posebno goste, da 500 metara dalje imaju veće parkiralište kod željezničkog kolodvora na kojem se češće može pronaći slobodno parkirališno mjesto.

display3

– Kao odgovorna tvrtka koja kontinuirano prati i uvodi trendove. Od 2017. godine počeli smo s uvođenjem displya kroz pilot projekt na ulici Ante Starčevića uz tržnicu. Potom smo u lipnju nastavili s postavljanje displaya u Crnici pred parkiralištem u TEF-u. Namjera nam je bila smanjivanje prometne gužve u samom centru grada. I s ovim displayem na Poljani pripremamo se za sezonu, a postavljen je još jedan u Vukovarskoj ulici koji ispisuje broj slobodnih mjesta na parkiralištu kod željezničkog kolodvora i tako informira vozače i usmjerava promet na to parkiralište, umjesto na rivu. Time ćemo i našim gostima omogućiti što kvalitetniji odmor s manje briga, kazao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.

bulat

Ovakva signalizacija puno će koristiti stranim gostima koji uglavnom prate prometnu signalizaciju i prema njoj biraju pravce kretanja i odabiru gdje će parkirati. Kako je Poljana najčešće puna, display će pomoći da se ne stvara gužva na ulazu jer će vozači produžiti u smjeru putokaza koji im pokazuje da samo 500 metara dalje imaju slobodna parkirališna mjesta.

– Od početka projekta u opremu je uloženo oko 70 tisuća kuna. To nije veliko ulaganje, ali je naš doprinos turističkom razvoju Šibenika u području koje moramo pratiti i usavršavati, kazao je Bulat.

mileta

Prezentaciji nove opreme Gradskog parkinga koja će barem malo olakšati prometne muke Šibenika nazočio je i dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

– Ovo su koraci kroz koje se modernizira parking u gradu Šibeniku i vjerujem da će na ovome displayu na kojem piše parkiralište Poljana i sada je ograničen na broj 100 do ljeta 2020. godine biti broj 256, rekao Mileta najavljujući time završetak izgradnje garaže pod Poljanom.

display1


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.