Stara boljka

VIDEO Zbog komodnih vozača i sporosti gradskih službi, mama na Vidicima kolica s bebom gura po cestiFoto: Admin stranice Šibenik zaslužuje bolje
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Parkiranje na nogostupu u ulici VIII Dalmatinske brigade, prema Osnovnoj školi Vidici, veliki je problem s kojim se odavno susreću građani, za njega dobro znaju i vijeće Gradske četvrti Vidici kao i Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, a sada je na taj problem opet upozorio i administrator Facebook stranice ‘Šibenik zaslužuje bolje!’.

– Već godinama obećavate osposobiti parking tri trake i da ćete tada početi regulirati parking po nogostupima. Parking tri trake se de facto koristi, ali službe Grada Šibenika ne rade svoj posao – ne uklanjaju automobile s nogostupa. Kada ćete konačno napraviti pravu stvar i osposobiti normalnu prohodnost pješacima i svima ostalima u ovoj ulici? Mora  li netko poginuti prije nego se vi i vaše službe trgnete i omogućite građanima Šibenika najosnovniju moguću infrastrukturu – piše admin Facebook stranice ‘Šibenik zaslužuje bolje!’.

U njihov inbox stigao je i video jedne mame koji zorno pokazuje kako je prolaziti ulicom 8. Dalmatinske udarne brigade s djetetom u kolicima. Uz video, gospođa je i opisala svoj doživljaj hodanja tom ulicom.

– Jedan od valjda većih horora u nesređenim uvjetima za parkiranje je upravo ovo: izlaženje na cestu sa djetetom u kolicima, pored ‘zdravog’ trotoara. Užasan strah da će te neki čika skupit jer juri kroz prometnu ulicu gdje o prekoračenju brzine ne treba ni govoriti, a tako ni o preglednosti. Na dnevnoj bazi mi se događa upravo to, samo gledam di će me skupiti netko jer koliko god da si oprezan, auto je brži. Hvala dragi sugrađani što birate komfor za sebe i parkirate na tri metra do portuna, ja i moje dijete ćemo se već snaći do odredišta – napisala je zabrinuta majka.

Pročelnik komunalnog odjela Ante Nakić itekako je upoznat s problemom, ali isto tako ističe da ga nije moguće riješiti preko noći te da su određeni koraci već poduzeti.

– Prometni redari obliaze problematičnu lokaciju te ostavljaju obavijesti građanima da ne parkiraju na nogostup. Posebni je problem južna strana koju se nadamo riješiti probijanjem slijepe Ulice branitelja Domovinskog rata prema crkvi sv. Petra i dobije izlaz na Ulicu 8. dalmatinske udarne brigade. U proračunu Grada Šibenika za to je osigurano 1,9 milijuna kuna – govori Nakić.

Uređenjem parkinga na stare tri trake najprije bi se dobilo mjesta za oko 70 vozila, a po potrebi bi se parking i širio, kako kaže Nakić, te naglašava kako moraju riješavati problem po problem.

– Nažalost, nemamo čarobni štapić pa da problem nestane sekundarno, tim više što su Vidici takav kvart kakav jesu te imamo višestruko više automobila nego parkirnih mjesta, a i moram apelirati na građane koji pošto-poto moraju parkirati ispred kuće ne vodeći računa o drugima – zaključuje Nakić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: