Počela demontaža

VIDEO INA dobila dozvole za rekonstrukciju pumpe na šibenskoj rivi

01.03.2021., Sibenik - Zapocela rekonstrukcija benzinske postaje INA na sibenkoj rivi u centru grada. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

S popriličnim kašnjenjem konačno je počela demontaža opreme na benzinskoj crpki INA-e na šibenskoj rivi, a kako saznajemo iz naftne kompanije izdane su im sve potrebne dozvole za planiranu rekonstrukciju te crpke.

Crpku na rivi INA je zatvorila na početku prošle godine i ogradila gradilište. Kako je bilo najavljeno, INA planira tu crpku potpuno obnoviti na što se obvezala i pri sklapanju novog koncesijskog ugovora na 20 godina.

Još 23. prosinca 2019. godine INA je gradskom Odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju podnijela zahtjev za uklanjanje dijela objekta i za građevinsku dozvolu za rekonstrukciju benzinske crpke na rivi. Planirali su tada novu crpku otvoriti do sredine prošle godine, odnosno do turističke sezone, ali je izdavanje dozvole zapelo na dokumentaciji koju je INA morala dopuniti.

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije benzinske postaje INA-e na rive, vrijedan tri milijuna i 200 tisuća kuna predstavili su krajem srpnja 2019. godine, u uredu gradonačelnika Jakov Krivić iz INA-e i arhitektica Mirta Vučić.

Po tom projektu, novo oblikovanje postojeće građevine planirano je u istim gabaritima te je projekt usklađen s kontekstom prostornog oblikovanja kao sastavnog dijela prirodne i kulturno-povijesne cjeline. Projekt je izrađen sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Šibeniku, a s ciljem ostvarenja kvalitetnije vizure grada. Zahvat će, uz primarnu djelatnost benzinske postaje, obuhvatiti i sigurnost svih sudionika u prometu, krajobrazno uređenje te uređenje okolnih površina. Rekonstrukcijom se planira izgradnja novog zatvorenog objekta paviljonskog tipa, a bit će postavljena i nova nadstrešnica.

Iako je gradonačelnik Željko Burić, u studenome 2019. godine, tijekom susreta s novim vlasnikom hotela Krka tvrdio da se traži alternativna lokacija bilo gdje na potezu od Mandaline do TEF-a tvrdeći kako je i INA-i svejedno hoće li ulagati u rekonstrukciju postojeće ili graditi novu pumpu 500 metara desno ili lijevo, očito je da izmještanja neće biti. Da se nastoji naći neko rješenje u interesu grada tvrdio je tada i Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave Šibenik. Rekao je kako bi to bilo negdje iza Gata Vrulje te bi, složili se s tim struka i svi relevantni, to ponudili INA-i.

Na naš upit iz Korporativnih komunikacija INA-e još nismo dobili odgovor o planiranom roku završetka radova i otvaranja crpke, a i za vrijednost investicije su nam ranije odgovorili kako će biti poznata tek po završetku radova.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.