Šibenski ugostitelji, s kojima smo razgovarali, boje se da nova mjera popuštanja prema kojoj od ponedjeljka mogu raditi ‘za van’ nema previše smisla i da neće biti neke zarade. Većina smatra da je sve skupa zapravo besmisleno.
– Volio bih da bude sve zatvoreno dok ne dođu ljepša vremena, odnosno dok ne zatopli. Ja ću otvoriti svoj lokal, ali radit ćemo samo kroz jutro – rekao je za Šibenski portal Zlatko Vukičević, vlasnik ‘Gira espressa’ u centru Šibenika.
Davor Perković, vlasnik Moby Dick-a na rivi već je radio kave za van, pa će od ponedjeljka i on otvoriti.
– Otvorit ću u ponedjeljak, iako sam mišljenja da nema to nekog velikog smisla. Sve je to loše, nema tu neke velike zarade, zaključuje.
Popričali smo i s vlasnikom Domina Emilom Domićem, koji neće otvoriti svoj kafić.
– Ledeno je, moje mišljenje je da je sve to besmisleno. Moj lokal se nalazi baš na vjetrometini tako da neću otvarati dok malo ne zatopli, kazao je.
Vlasnik kafića i restorana Scala na ‘Vanjskom’ također je zaključio da ne želi otvoriti.
– Nema smisla otvoriti samo zbog par kava, a i nama situacija nije baš povoljna jer nam je cijela ulica prokopana. Praktički nemamo pristup, kazao je vlasnik Scale.
Da je otvaranje, pod uvjetima koje je jučer donijela Vlada, besmisleno misli i vlasnik Moonshine bara Goran Vuković.
– Osobnog sam mišljenja da ako se nastavi ovakva situacija da će doći do totalnog uništenja, već su svi dobavljači uništeni. Ova mjera nema smisla dok se svima ne omogući potpuno otvaranje bez strogih pravila.
Podsjetimo, osim ugostitelja kojima se popuštaju mjere, od 15. veljače moći će raditi i teretane.
Mirela Petković