VIDEO Umro je Pere Škarica, legendarni taksist i šibenski Caruso

Umro je Pere Škarica! Ta tužna vijest proširila se sinoć u Šibeniku, a jutros je i potvrđena. Pere, skraćeno od Perislav, bio je omiljen među Šibenčanima zbog svoje osobnosti, a specifičan je bio i radi svoje ljubavi prema operi pa su ga mnogi zvali šibenski Caruso.

Škarica je umro u 66. godini života u Cvjetnom domu, a svoj radni vijek proveo je kao taksist. Nerijetko bi zapjevao u dobrom društvu koje je znalo cijeniti kvalitetnu pjesmu. Bio je veliki zaljubljenik u operu, a tijekom života skupio je petstotinjak opernih nosača zvuka, bilo da je riječ o pločama, kazetama ili CD-ovima.

– Tri najomiljenija pjevača su mi pokojni Mario Lanza, Giuseppe di Stefano i Mario del Monaco. To su tri čovjeka koji su ostavili timbar u operi – govorio je Škarica na televiziji kada ga je snimao HRT u reportaži simptomatičnog naslova Operislav.

pere1

Posao taksista je, kazao je u reportaži, iznimno volio, posebice u bivšoj državi.

– Puno smo radili, 15,16 sati smo bili na cesti. Dalo bi se zaraditi, a sada ništa. Pogotovo zimi. Sada stoje na jednoj vožnji, osim vikendom – isticao je Škarica.

Bio je amater i entuzijast koji nikada nije imao učitelja pjevanja, a u svom životu nažalost nije vidio najpoznatiju svjetsku opernu kuću – milansku Scalu.

U jednom videu na YouTubeu prije nego će zapjevati ulomak iz opere Ero s onoga svijeta, Pere je poručio: ‘Moje pisme, pisme šibenskog Carusa vječno neka vas prate’.

Sprovod će mu organizirati rođak Vjeran Paić, a ubrzo će biti poznato kada će biti posljednji ispraćaj.

Adio, Pere.

(G.P.,M.M)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.