Evo kako im se pridružiti

Udruga šibenskih umirovljenika svakog dana ima zanimljive aktivnosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski umirovljenici imaju dodatni motiv za izlazak iz kuće i druženja jer projektni tim Udruge umirovljenika grada Šibenika svaki dan organizira novu aktivnost.

Prošlog su tjedna imali odličnu radionicu decoupage tehnikom u Gradskoj knjižnici, a u ponedjeljak su posjetili Barone. Srijedom je na rasporedu medicinska gimnastika, a povodom skorog Majčinog dana projektni tim priprema prigodni izbor ‘Naj žene, majke – umirovljenice’.

– Medicinska gimnastika, rekreativne šetnje, kreativne radionice, igranje tombole – sve su to zabavne i sportske aktivnosti projekta ‘Aktivni u starosti’ koji provodi Udruga umirovljenika. Svakodnevna druženja te zanimljive tematske radionice unijele su popriličnu živost u ovu poznatu Udrugu šibenskih umirovljenika – priopćili su iz Udruge.

Umirovljenici se zbog manjka društvenih aktivnosti osjećaju često odbačeno i depresivno što rezultira socijalnom izoliranošću i u konačnici narušenim psihičkim i fizičkim zdravljem. To se posebice osjeća u ovim pandemijskim vremenima.

No, uz stroge epidemiološke mjere šibenski umirovljenici sada imaju dodatni motiv za izlazak iz kuće i druženja jer projektni tim Udruge svaki dan organizira novu aktivnost. Sve radionice i aktivnosti su besplatne, vode ih mlade i stručne osobe a iz Udruge poručuju da im se svi zainteresirani jave na 022 338 958 i budu aktivni u starosti.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji je financiran iz poziva ‘Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Udruga umirovljenika Grada Šibenika kao nositelj projekta dobila je bespovratna sredstva u visini od 1.888.600,00 kuna od čega se 85 posto financira iz Europskog socijalnog fonda dok se 15 posto financira iz Državnog proračuna RH.

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, odnosno projekt traje od listopada 2020. do listopada 2023. Projektom ”Aktivni u starosti’ želi se povećati kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika, a projektne aktivnosti su planirane na način da umirovljenicima s područja grada Šibenika omoguće korištenje novih usluga i sadržaja što kao svoj rezultat ima povećanje kvalitete života umirovljenika.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: