Učenici Osnovne škole ‘Jurja Šižgorića’ umjesto na stolicama, sjede na pilates loptamaFoto: Josipa Bolanča

Učenici drugog razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića početkom školske godine stolice su zamijenili pilates loptama, a za sve je ‘krive’ njihova učiteljica Emilija Markoč. Djeca su zadovoljna, koncentrirana, a najvažnije od svega, udobnije im je.

– Dosta sam čitala o tome, u Hrvatskoj već postoje škole, odnosno razredi koji su pilates loptama zamijenili stolice i početkom školske godine to smo napravili i mi. Koliko znam, prva smo škola u županiji koja je to napravila. Djeca su prezadovoljna, skoncentriraniji su, nije bilo padova, ništa. Bolji im je rukopis, bolje se drže, nitko se ne žali da ih boli kralježnica. Djeca su cijeli dan u školi, imamo i produžen boravak i ovo je puno zdravije za njih. Ravnateljica mi je dala ‘zeleno svjetlo’, roditelji su to podržali i nabavili lopte i stvarno sve odlično funkcionira. Naravno, u svakom trenutku dijete može sjesti na stolicu ako želi – priča nam Emilija.

Pilates lopte poboljšavaju mišićnu stabilnost trupa i zglobova, fleksibilnost tijela, utječu na pravilno držanje, a i odlična su antistres terapija. Za vrijeme sata djeca sjede mirno, nema igre i loptanja, a pokazale su se i korisnima za vrijeme glazbenog.

– Lopte su super, a najdraže mi je kad na satu glazbenog skačemo na njima  – kazao nam je Vice.

Zadovoljna je i njegova razredna kolegica Anđela.

– Super su i htjela bih imati jednu i kući. Za vrijeme sata se ne igramo, skoncetrirani smo i leđa ne bole.

Neobične stolice u OŠ Jurja Šižgorića

null

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.