U srijedu u Galeriji sv. Krševana otvorenje izložbe Grupe 9Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U srijedu s početkom u 19 sati u Galeriji sv. Krševana bit će otvorena izložba Grupe 9 koja će se moći razgledati do 30. listopada.

Grupa 9 osnovana je 2008. godine. Okuplja šibenske likovne umjetnike različitih likovnih usmjerenja, interesa i obrazovanja. Ovo im je sedamnaesti skupni nastup, a mnogobrojne izložbe ove skupine svjedoče o stvaralačkom kontinuitetu, potenciji i vitalnosti. U trinaest godina djelovanja, autori su se nastavili kretati putem formiranja vlastitog likovnog izraza čija je prepoznatljivost prerasla u osebujni rukopis. Od intimnih tema prema aktivizmu,  od predmetnog do gotovo nepredmetnog izričaja, od uhodanih tokova oprobanog likovnog jezika do eksperimenta, put je rasta i razvoja Grupe 9 i dokaz  kontinuiteta udruge koja nije, poput velike većine sličniha, utonula u klasičnu i ujednačenu repetitivnost ili jednostavno nestala, već se je uspjela othrvati i eto, traje i traje, izazovima usprkos, ili baš zbog njih.

Ostvarivši autentičan izričaj, svaki od ovih autora ponaosob dosegao je svojstvene stilske atribute koji se odlikuju espresivnom snagom vlastitoga prepoznatljivoga rukopisa. S devet ili više autora ova grupa se okuplja oko jedne dovoljno čvrste i istodobno dovoljno fleksibilne jezgre koja joj omogućuje konstantnu prisutnost na našoj likovnoj sceni.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.