Projekt vrijedan pet milijuna kuna

U Šibeniku predstavljena radna verzija žičare od sv. Mihovila do sv. Ivana s baznim stanicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U uredu gradonačelnika održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Dalekovod-projekt koji su izradili idejni projekt žičare u Šibeniku. Sastanku su nazočili gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, pročelnica Konzervatorskog odjela u Šibeniku Angela Bujas te ravnateljica JU Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

Predstavnici tvrtke Dalekovod projekt Petra Starčević i Matija Oršanić uvodno su predstavili radnu verziju idejnog rješenja žičare od tvrđave sv. Mihovila do tvrđave sv. Ivana. Nakon što je na ranijim sastancima izabrana najkraća, a ujedno i najoptimalnija trasa žičare u dužini od oko 300 metara, na današnjem sastanku predstavljene su bazne stanice uz obje tvrđave.

Zamišljeno je da su bazne stanice minimalnih dimenzija, usklađene s tehničkim predispozicijama žičare te vizualnog identiteta prilagođenog okolišu.

Gradonačelnik Željko Burić izrazio je zadovoljstvo viđenim te iskazao punu podršku realizaciji daljnjih koraka u projektu.

Dogovoreno je kako će u narednom periodu tvrtka Dalekovod-projekt finalizirati svoju dokumentaciju, a budući da je Grad Šibenik u postupku izmjene GUP-a, posebnim uvjetima javno-pravnih tijela dodatno će se definirati svi preostali detalji idejnog projekta žičare.

U toj fazi procijenjena vrijednost izgradnje žičare je 5 milijuna eura, a Grad Šibenik taj novac namjerava dobiti putem europskih fondova. Ugovor s Dalekovod-projektom je vrijedan 125 tisuća kuna bez PDV-a.


Pratite nas i na društvenim mrežama: