Smiono likovno putovanje

U Kazalištu u srijedu možete razgledati kostime Sare Lovrić Caparin

Izložba kostima Sare Lovrić Caparin bit će otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u srijedu s početkom u 19 sati.

Kostimi Sare Lovrić Caparin uvijek nas vode na smiono likovno putovanje. To putovanje počinje od ideje, pretače se do skice, od skice materijalizira se u tkaninu, u provedbu, i na kraju postaje čarobni omotač koji oblači glumca i gura ga naprijed – sve do svijetla, do predstave.

Sara Lovrić Caparin rođena je u Šibeniku 1981. godine. Diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kiparski odsjek te na Kazališnoj akademiji u Pragu (DAMU) smjer scenografija za alternativno i lutkarsko kazalište. Stručno se usavršavala u Poljskoj u poznatim lutkarskim kazalištima. Od 2003. surađuje, a od 2008. stalno je zaposlena u HNK u Šibeniku kao kostimografkinja i stručna suradnica za likovno-scensku djelatnost. Surađuje i s kazalištima diljem Hrvatske. Ukupno je sudjelovala u 69 predstava, ponajviše kao kostimografkinja, a ponegdje kao i autorica scenografije i lutaka. Bavi se i likovno-grafičkim oblikovanjem, slikanjem, ilustracijom te kiparstvom. Postavila je šest samostalnih i pet grupnih izložaba. Članica je Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika (HULU), Split.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.