U Galeriji Krševan u subotu otvorenje izložbe Jasmine Runje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U subotu s početkom u 12 sati u Galeriji Krševan bit će otvorena izložba slika Jasmine Runje.

Jasmina Runje, rođena je 1983.godine u Splitu. 2006. godine diplomirala je na Akademiji Likovnih Umjetnosti na Širokom Brijegu, Sveučilišta u Mostaru, smjer slikarstvo, u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. 2008. godine magistrirala je slikarstvo na Poslijediplomskom studiju „Ars Sacra”, pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića.
Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Dubrovnika i Hrvatske udruge likovnih umjetnika Splita, sudionica je brojnih likovnih simpozija i projekata, te sudionica i voditeljica likovnih radionica. Do sada je ostvarila 13 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te preko 70 skupnih.

Autorica je nekoliko javnih djela (mural „Uskrsli“, Maestral – dom za djecu i mlađe punoljetne osobe, Split; mural „Drvo života“, Maestral, dom za djecu i mlađe punoljetne osobe, podružnica „Miljenko i Dobrila“, Kaštel Lukšić; devet murala OŠ Ivana Gundulića – Dubrovnik…).
Radi kao muzejska pedagoginja u Domu Marina Držića. Djela joj se nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Živi i stvara u Dubrovniku i Splitu.

Izložbu možete pogledati do 27. studenog.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.