Odazivaju se uglavnom mame

U DV Šibenska maslina i ove godine održane radionice za roditelje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Dječjem vrtiću Šibenska maslina održane su radionice za roditelje pod nazivom Rastimo zajedno te je tako nastavljena tradicija kojoj se odazivaju uglavnom mame.

Voditeljice radionica, pedagoginja Marijana Burić, zdravstvena voditeljica Danijela Storić i odgojiteljica Anita Kolanović, ne kriju svoje oduševljenje postignutim rezultatima.

– Radionice su zamišljene kao besplatni oblik podrške roditeljima, u partnerskom odnosu s roditeljima na radionicama zajednički smo tražili odgovore na pitanja o roditeljstvu i dječjem razvoju, razmjenjivali smo informacije i jedni drugima pružali podršku. Na početku smo brojili sedamnaest mama, do kraja ciklusa ih je ostalo dvanaest. Za sve nas, bez obzira koliko roditeljskog ‘staža’ imamo, ovo je bilo iznimno dragocjeno i konstruktivno druženje i učenje – komentirale su voditeljice radionica.

Kako bi imale pravo i mogućnost vođenja radionica, voditeljice su u protekloj godini istovremeno pohađale edukaciju Rastimo zajedno u DV Radost u Crikvenici, koji ima status Stručno-razvojnog centra za Rastimo zajedno projekt.

Potaknute dobrim rezultatima i pozitivnim komentarima roditelja, voditeljice najavljuju i organizaciju Kluba roditelja, kao i češće uključivanje očeva u nove radionice na kojima će razgovarati o mnogim temama vezanim uz roditeljstvo i dječje potrebe.

Usto, u planu je i organizacija radionica Rastimo zajedno za odgojiteljice iz DV Šibenska maslina.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.