U Domu nema oboljelih od Covida-19

U Cvjetnom domu u Šibeniku cijepi se prvih 55 korisnika, nove doze stižu za pet dana

U šibenskom Cvjetnom domu jutros će cjepivo protiv Covida-19 primiti 55 korisnika, a do sada je njih 160 ili 60 posto izrazilo želju za cijepljenjem, potvrdio je za Šibenski portal Tomislav Ninić, ravnatelj Doma.

– U prvoj pošiljci dobili smo 55 doza cjepiva i tijekom jutra će naše sestre i liječnice cijepiti prve korisnike. U Domu trenutno nemamo oboljelih od Covida-19, a prvi će se cijepiti korisnici koji nisu preboljeli infekciju koronavirusom. Od 85 njih, 65 ih je spremno za cijepljenje – kaže Ninić.

U Cvjetnom domu je i oko stotinu korisnika koji su bili zaraženi i željeli bi se cijepiti.

– Po informacijama koje sada imamo oni bi se mogli cijepiti najmanje četiri tjedna od prebolijevanja Covida-19. Najavljeno nam je da ćemo sljedeću pošiljku cjepiva dobiti za četiri-pet dana tako da već sljedećeg tjedna planiramo novi ciklus cijepljenja. Plan je prvo procijepiti korisnike, a još čekamo upute za cijepljenje naših zaposlenika. Pretpostavljam da će i oni doći na red za dvadesetak dana – najavljuje Ninić.

Od početka epidemije umrlo je deset zaraženih korisnika Cvjetnog doma, a još deset ih je umrlo tjedan-dva nakon prebolijevanja Covida-19 od posljedica infekcije ili bolesti koje su imali od ranije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.